dilluns, 17 de febrer del 2020

L'ALIMENTACIÓ DELS INFANTS

La infància es caracteritza per ser l’etapa en que hi ha més creixement físic i desenvolupament
psicomotor. Per tant l’alimentació ha de cobrir unes necessitats més grans, relacionades amb
el creixement i maduració.


Les necessitats nutricionals
els humans necessitem que l’alimentació ens proporcioni:
  • La varietat i quantitat necessària de nutrients
  • L’aigua suficient per mantenir l’equilibri hídric.
  • La fibra dietètica necessària per mantenir un bon trànsit intestinal i limitar l’absorció d’alguns nutrients poc desitjables.


Alimentació → acte voluntari i conscient que comprèn tots els processos per mitjà dels quals els éssers humans obtenim i adquirim els aliments. (selecció, preparació, cocció, masticació,etc.)


Nutrició→ acte involuntari i inconscient que comprèn el conjunt de processos pel qual l’organisme humà rep els nutrients que formen part dels aliments, els aprofita i els transforma.


Digestió → procés fisiològic que utilitza l’organisme per prendre els aliments, tractar-los i obtenir nutrients i eliminar residus.


Metabolisme → Reaccions bioquímiques que permeten obtenir l’energia dels aliments


Etapes de creixement i canvi d’aliments


0 a 4/6 mesos
Llet materna i calostre / llet d’iniciació
Primera dent
4/6 mesos a 1 any
Diversificació d’aliments
Papilles, farinetes de fruita, verdures, carn i peix
En acabar l’etapa te les 4 incisives
1 a 3 anys
Semblant a l’adult, variada i complerta
1a- aixafadet (4 primeres molars)
18 m- trossets, diu a tot que no, fase de maduració, cal que la passi
2 anys – (4 canines) Pot menjar de tot, sol amb puré, intent de forquilla, amb got
sense ajuda, deixar que mengi sol i ajudar quan es distreu

2-3 anys (4 segones molars) Pot menjar de tot com un adult

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BENVINGUTS I BENVINGUDES

Benvinguts i benvingudes, aquest és el meu blog, "PETITS GEGANTS", on podreu trobar recursos encarats a l'educació infantil ...