LA LACTÀNCIA ARTIFICIAL
Aquesta alimentació té lloc per diverses causes: absència de llet de la mare, malaltia de la mare,
poca quantitat o baixa qualitat de la llet produïda, per medicació que pren la mare i passa a la llet,
etc.
És molt important tenir clar els tipus de fórmules per a lactants, es divideixen en dos :
- Llets d’iniciació: Es la que es pren els primers mesos de vida, es llet de vaca amb
modificacions significatives. Ha de complir totes les necessitats nutritives del lactant.
- Llets de continuació: S’utilitzen a partir dels 5 mesos de vida, també es llet de vaca
pero en aquest cas les modificacions són menys importants.
Presentació del producte: Majoritàriament es presenten en pols i condicionats en pots
hermèticament tancats; a l’etiqueta s’especifica la dosificació i la forma de preparació del producte.
Etiquetatge del producte: A de constar amb les següents dades:
- Denominació: Especifica si es d’iniciació o per a lactants.
- Composició: La llista dels ingredients de més quantitat a menys.
- Quantitat: grams de producte que conté l’envàs.
- Característiques nutricionals: El valor energètic, contingut de proteïnes, carbohidrats i
greixos. - Condicions de conservació i ús: Indica la data de caducitat, la data de consum preferent,
instruccions d’ús, i condicions de conservació. - Distintius d’origen i qualitat agroalimentària: Garanteix que el producte s’ha fabricat amb
una norma específica. - L’origen: L’empresa distribuïdora, i la dels fabricant, procedència i nombre del lot.
- Recomanacions, informacions i advertiments:
- Edat a partir de la qual es pot consumir.
- L’origen de les proteïnes, avís important “ La llet materna és el millor aliment per
al seu fill”. - Informació per al·lèrgies, celíacs, incloent informació sobre els ingredientsalimentaris de gran capacitat al·lèrgica.
AVANTATGES I INCONVENIENTS DE LES FÓRMULES DE LLET PER A LACTANTS
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada